It’s a HEN

Jag och Nellie tog våra två katter till veterinären idag. Chili, vår kvartssibiriska snart 4 månader gamla kattunge, skulle få sin trippelvaccin (kattpest, kattflunssa och nåt jag inte minns) samt ett microchip i nacken. Molly, vår vuxna katt, skulle enbart microchipas. Chipen ska fungera som id-märkning men även som nyckel för planerad kattlucka.

Molly har en lång historia. Hon kom till oss för snart ett år sen efter att allergi uppdagats i tidigare familjen. Och den familen hade i sin tur köpt henne på katthuset. Vi vet alltså inte exakt hur gammal hon är, minst 5-6 år, men det kvittar sålänge hon är frisk. Vilket hälsoundersökningen idag visade att hon var. Men… Här kommer ett STORT men: hon är en HAN!!!

Chocken alltså! Att åka hemifrån med två honkatter men komma tillbaka med en av varje sort. Veterinären var finsk. Min finska är väl helt ok, men nu fattade jag inte. Hon lyfte på Mollys svans och sa:

– Molly on siis uroskissa.
– Siis leikattu tyttökissa?
– Siis leikattu uroskissa.
– Siis mikä se uros nyt oikein on; tyttö vai poika?!
– Mollylta on poistettu kivekset ja sillä on pippeli. Siis leikattu poikakissa.

Jestas ändå! Hur dum kände man sej då?! Nu har både vi och hennes förra familj grym identitetskris för Mollys skull. Hon är en han! Eller kanske en hen?

20131101-174116.jpg
Molly eller Molle?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s